Tema 3 tip

3 tip til at motivere børn uden at skynde på dem

3 tip til at motivere børn uden at skynde på dem
Af Gæsteskribent

3 tip til at motivere børn uden at skynde på dem

Er tiden ved at løbe fra jer, gælder det om at motivere dit barn uden at skynde på det. Få familievejleder Christina Abildgaards råd til god kommunikation her.

1. Sig hvad du vil have dit barn til

Børn og voksne tænker forskelligt. Står I på badeværelset med tandbørste og tandpasta, tager du det som en selvfølge, at ’skynd dig’ betyder: ’Nu skal du børste dine tænder’. Børn op til 10-årsalderen har endnu ikke samme tidsfornemmelse, så det lyder som det rene volapyk i deres ører. Du kan bedre motivere til handling ved at sige, hvad du konkret vil have dit barn til.

2. Lær dit barn om logisk konsekvens

Du kan godt lære dit barn, at der er en logisk konsekvens af at bliver liggende i sengen, selv om du har bedt din søn eller datter om at stå op ti gange i træk. Undgå at udstikke trusler og bebrejdelser. Skal det virke, kan du på en rolig måde vise sammenhængen. Du kan sige: ”Når du har valgt at blive i sengen, så må du tage i skole uden morgenmad i dag.” Bagefter kan I aftale, at I skal tidligere op næste dag, så dit barn også kan nå at spise sine cornflakes. Bemærk dog at graden af ansvar selvfølgelig skal passe til barnets alder.

3. Hav tålmodighed med dig selv

Du har sat dig for, at ’skynd dig’ og ’kom nu’ skal være fortid. Alligevel popper de ud af din mund. I stedet for at falde helt tilbage i det gamle mønster, så sig til dig selv: ”Jeg gjorde det bedste, jeg kunne under de omstændigheder, jeg havde.” Der er stor forskel på at have en retning, som I arbejder hen imod, og at tænke, at tingene aldrig kan lade sig gøre. Prøv at blive på sporet, og hav tålmodighed. Så vil resultaterne dukke op henad vejen.

Kilde: Familievejleder Christina Abildgaard.

 


Læs artiklen At skynde på dit barn er dårlig kommunikation her 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *