Tema 3 tip

3 tip til en god morgen

3 tip til en god morgen
Af Gæsteskribent

3 tip til en god morgen

En dårlig morgen med konflikt derhjemme giver dårlige skoledage. Brug familierådgiver Christina Abildgaards konkrete råd til en god morgen, og glæd dig til forandringen.

1. Stå selv op 15 minutter før

Du vinder meget ved at vække dig selv, før du vækker dit barn. Så sæt uret til et kvarter tidligere, så du har tid til at vågne i krop og sjæl, inden du kaster dig over dit barn. Det kan gøre en stor forskel for, om det bliver et: ”Kom så op, sagde jeg!” eller et: ”Godmorgen, skat”, som du lægger fra kaj med. Vis, at du er en forælder, der er klar til at tage imod dit barn.

2. Bryd opgaverne op i små dele

Børn og voksne tænker forskelligt. Vi tænker tit i overordnede begreber, mens børn tænker konkret. Husk det, når du vil have dit barn til at bidrage i morgenflowet. I stedet for at sige: ”Tag tøj på”, så bryd opgaven ned i dele, og giv en highfive, når hver en strømpe er kommet på.

3. Brug det sure som springbræt til det sjove

”Hvis du ikke gør det, så…” I stedet for at true dit barn med frarøvet fredagsslik eller tidlige sengetider, hvis det ikke snart hjælper til, skulle du prøve det modsatte: At sætte fokus på noget sjovt, der venter lige om lidt. Du kan f.eks. sige: ”Når du har fået overtøj på, så skal jeg fortælle dig noget, du bliver glad for, på vej ud til bilen.”

Læs hele artiklen 7 råd til en god morgen her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *