Tema Nem hverdag

3 tip til sikkerhed på trampolin

3 tip til sikkedhed på trampolinen
Af Gæsteskribent

3 tip til sikkerhed på trampolin

Når I trænger til en pause fra matematikken, så tag en tur på trampolin. Statistikken siger, at mange børnefamilier har adgang til sådan én. Følg de gode råd, så I undgår skader.

1. Tag en snak om sikkerhed

Inden I slipper børnene fri, er det en god ide at tage en snak om sikkerhed og god opførsel på trampolinen. Det handler om at lære børnene at sige til, hvornår de er tilpasse og utilpasse ved legen. Hvis et af børnene synes, at legen er ubehagelig, skal reglerne laves om – og tempoet sættes ned – så alle kan være med igen. Det virker bedre end at opstille en masse forbud, som måske alligevel går i glemmebogen, når mor og far er uden for rækkevidde.

2. Hop én ad gangen, når I laver spring

Vilde spring og mange børn på trampolin er en farlig cocktail. Hvis der er stor størrelses- og vægtforskel på børnene, vil det typisk være den mindste, det går ud over. Derfor lyder anbefalingen, at der kun er én person på trampolinen, når I laver spring. Når I bare leger, er det til gengæld o.k. med flere ad gangen.

3. Vær med i legen

Der er to klare fordele ved at være med på sidelinjen af trampolinen. Dels kan du holde opsyn med, hvis der opstår farlige situationer. Hvert år kommer 7-8000 børn til skade på en trampolin. Derudover er trampolinhop fantastisk træning for dit barn både fysisk, socialt og motorisk. Så hvis du har mod på det, så går forrest og vis, at det er sjovt at være aktiv.

Kilde: DGI

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *