Tema I skolen

5 råd til hvordan hjælper dit barn med matematiklektierne

5 råd til hvordan du kan hjælpe dit barn med matematiklektierne
Af Gæsteskribent

5 råd til hvordan hjælper dit barn med matematiklektierne

Matematik kan være et fag, hvor mange forældre står af, når de skal hjælpe med lektierne. For hvordan er det nu lige, at du regner med brøker og dividerer med større tal – eller præcist finder omkredsen af en cirkel? Selv de basale matematikopgaver kan være en udfordring for os som forældre. Bare rolig, der er hjælp på vej.

Der er en del, der har ændret sig i matematikundervisningen, siden dengang du selv gik i skole. Regnemetoderne, som du blev undervist i, kan meget vel have ændret sig i forhold til de regnemetoder, som dit barn bliver undervist i.

Her får du fem bud på, hvordan du hjælper dit barn med matematiklektierne og gør det lidt nemmere for dit barn.

1. Vær tålmodig

Det kan kræve en stor portion tålmodighed at hjælpe dit barn med matematiklektierne. Uanset hvor lang tid lektierne tager, er det vigtigt, at du forbliver positiv og er tålmodig. Det tager tid at lære tabellerne, brøkerne og andet matematik. Dit barn kan nemt aflæse dig, så hvis du har en positiv attitude og bevarer tålmodigheden, så vil det smitte af på dit barn. For husk, at du er forbillede for dit barn.

2. Lad dit barn starte med at forklare

Det kan være en god idé at starte med, at dit barn forklarer, hvad der skal ske, inden du begynder med at forklare, hvordan opgaven skal løses. Dette er med til at motivere dit barn med at komme i gang, og samtidig kan dit barn vise, hvad han/hun ved og dermed demonstrere sin viden. Så kan du få en fornemmelse af, hvad dit barn kan, og hvor I skal starte. Du kan sagtens starte med at spørge ind til, hvad der skal laves af lektier, og spørg samtidig ind til, hvad det er han/hun har svært ved, hvis det er muligt.

3. Stil enkle spørgsmål

Ofte kan problemet med matematiklektierne være, at opgaverne er for uoverskuelige. Dette kan skyldes, at det kan være svært at gennemskue processen bag. Så en måde, hvorpå du kan løse denne udfordring, er ved at stille spørgsmål til at komme igennem opgaven. Start med nemme spørgsmål, så dit barn oplever succes. Derefter kan du langsomt stille sværere spørgsmål. Spørgsmålene skal være nogle, der leder til løsningen af opgaven.

4. Gå på opdagelse sammen

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du ikke agerer som eksperten. Selv om du måske har styr på meget inden for matematikken og mener, at du lærte de nemmeste regnemetoder, er det ikke ensbetydende med, at dit barn synes det. Vi lærer og tænker nemlig forskelligt. Vær derfor åben over for nye regnemetoder og gå opdagelse sammen med dig barn, så I sammen finder ud af, hvordan dit barn har nemmest ved at lære regnemetoderne.

Når du hjælper med lektierne, er det altid en god idé at have et blankt stykke papir ved siden af til at vise og demonstrere de forskellige metoder step-by-step, så dit barn kan følge processen.

5. Digitalløsning

Heldigvis kan du også få hjælp fra digitale løsninger med matematikken. Du kan f.eks. prøve MatematikFessor, som dit barn måske allerede kender fra skolen. MatematikFessor er både til matematiklærere og elever på de danske skoler, men kan også bruges derhjemme. Her kan du få adgang til mere end 2.000.000 opgaver, hvor der er videostøttede eksempler til alle opgaverne. Du kan både træne tabeller, addition, division og en lang række andre matematiske opgaver. Systemet tilpasser sig dit barns niveau inden for matematikken, så dit barn kan træne matematik på netop det niveau, som han eller hun er på.

God fornøjelse med matematikken :o)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *