Tema I skolen

Få skoleglade børn

Få skoleglade børn
Af Gæsteskribent

Få skoleglade børn

“Jeg vil ikke i skole.” Lyder det ofte sådan fra dit barn, når skoledagen kalder? Bliv klogere på, hvad modstanden kan skyldes, og hvad du kan gøre for at få dit barn i trivsel. Lærer og rådgiver Maria Baldus hjælper børn til at få større glæde ved at gå i skole. 

At gå i skole er rigtig svært for nogle børn. For nogle børn er skoledagen fyldt med øjeblikke, hvor det, læreren siger, ingen mening giver. Dagen er fyldt med øjeblikke, hvor man får skældud, hvor det er umuligt at regne ud, hvad opgaven går ud på, og hvor man bare godt gammeldags keder sig.

Når et barn ikke trives i den faglige del af undervisningen, bliver forældrene bekymrede, frustrerede og får ofte lyst til at handle – de vil hjælpe. Selvfølgelig vil de det. Ofte opleves det umuligt som forældre at regne ud, hvordan man bidrager til at vende situationen. Der er så meget god vilje, men ofte har forældre brug for en plan – noget retning.

Jeg hjælper forældre give deres børn den støtte, der virker. Jeg hjælper dem lægge en plan for, hvordan deres børn bliver tryggere og gladere for at lære noget.

Skoleglæde starter i hjemmet

De værdier, det livssyn og de forventninger, som vores børn tager med sig hen i skolen, stammer fra familien. Det er derfor rigtig vigtigt, at børn, inden de starter i skole, ved, at det at lære nyt er hårdt arbejde og ofte kedeligt, indtil man kan det. Lige præcis her ligger problemet, har jeg erfaret. Børn forventer, at skolen er sjov, let og fri for bekymringer. Det er bare desværre ikke altid virkeligheden. I skolen er man på arbejde som barn. Man skal blive bedre, dygtigere, og det gør nogle gange ondt, men følelsen af at have klaret det er fantastisk. Og det er netop den erfaring, nogle børn ikke har gjort sig hjemmefra.

Dårlig trivsel handler ofte om faglighed

Når man som elev har oplevet en skolegang, som jeg startede med at beskrive øverst i indlægget, er det ofte gået ud over fagligheden. Det er en ond spiral, hvor eleven oplever, at noget er svært, giver så op og får det ikke lært, derfor er den elev dårligere stillet end de elever, som ikke har givet op. Næste gang, der skal bygges videre på den tillærte viden, vil vores elev igen ikke føle sig i stand til at løse opgaven.

Når jeg hjælper forældre med at styrke deres børns skoleglæde, tager jeg ofte fat i at styrke fagligheden. Når elever føler sig fagligt sikre, kan de begynde at opleve succes i skolen, og det sætter gang i en modsat spiral fyldt med succes og troen på egne evner.

MatematikFessor kan hjælpe

Når jeg skal vejlede forældre i, hvordan de styrker deres børn i matematik, tager jeg altid udgangspunkt i MatematikFessor. De fleste af mine kunders børn er allerede abonnenter via deres skole. Jeg bruger lang tid på at lave en plan med udgangspunkt i MatematikFessors univers, som jeg ved vil løfte eleven. Særligt ”Test dig selv” bruger jeg meget, da dette værktøj giver et tydeligt overblik over emner på forskellige klassetrin og kan bruges som en form for evaluering, når man som forældre skal finde ud af, hvad ens barn kan og ikke kan. Og så gør det jo heller ikke noget, at de fleste børn elsker at lave matematik på MatematikFessor.

Jeg arbejder for at børn bliver gode i skolen. Jeg tror på, at styrken til at møde verdens udfordringer kommer fra hjemmet og fra den kærlighed, som findes der. Jeg vil derfor gerne dele min bedste lærerviden med danske skoleforældre, så de føler sig i stand til at ruste deres børn bedst muligt til skolen.

Maria Baldus er gæsteskribent på Ditskolebarn.dk. Maria er lærer, har undervist i mange år og rådgiver og blogger på sin hjemmeside godiskolen.dk om sin passion om at gøre alle børn gode i skolen. Maria tager udgangspunkt i hjemmet og i familien, for det er her, styrken ligger. Forældre er med til at skabe en god skolegang for deres børn. Alle børn har potentialet. Det er bare ikke alle børn, der bliver udfordret eller får styrket de egenskaber, der skal til.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *