Tema Leg med tal

Koldskål med hyldeblomstsaft og jordbærskum

Koldskål
Af Gæsteskribent

Koldskål med hyldeblomstsaft og jordbærskum

Der er masser af matematik i at lave mad sammen: Følge en opskrift, tælle og veje ingredienser og tale om kolde og varme temperaturer. I dag er der koldskål med jordbærskum på menuen. Sæt i gang! 

Antal

4 personer

Arbejdstid

1,5 time

Sværhedsgrad

Svær



Ingredienser

Jordbærskum

250 g frosne jordbær
1 vaniljestang
Lidt rørsukker
1,5 dl piskefløde

Koldskål

1 l kærnemælk
1 dl piskefløde
2 dl god koncentreret hyldeblomstsaft
4 spsk. rørsukker
4 tynde citronskiver eller limeskiver

Sådan gør du

Kog jordbærrene op med sukker og vanilje (skrab kornene ud og split dem ad med lidt af sukkeret). Kog gerne vaniljestangen med – det giver ekstra smag af vanilje. Fisk vaniljestangen op, og kasser den. Blend jordbærrene, og smag massen til med sukker. Køl bærmassen ned.

Pisk kærnemælken sammen med fløden, hyldeblomstsaften og sukkeret. Smag koldskålen til, og læg citron-/limeskiverne i. Stil koldskålen i køleskabet i mindst 1/2 time – gerne længere.

Ved serveringen piskes fløden til skum og vendes forsigtigt og lidt ad gangen i den kolde bærmasse. Smag jordbærskummet til.

God fornøjelse :o)


MatemaTips

Opskriften på koldskål er til 4 personer. Hvis du skal servere koldskålen til dobbelt så mange, hvor meget skal du så bruge?

Måske inviterer I både familie og venner, så I bliver 12 i alt. Hvor meget skal du så gange portionen med? Og hvor meget skal du bruge af hver ingrediens?

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *