Tema Leg med tal

Leg med at hinke

Af Gæsteskribent

Leg med at hinke

Der er sket meget med den klassiske hinkerude, siden du selv var barn. I kan sagtens træne matematik ved at hinke. Klik dig ind på pdf’en herunder, som guider dig til sjov leg og læring med dit barn.

Denne aktivitet er en leg, som særligt er en øvelse i talrækken. Aktiviteten træner dit barns hovedregning og barnets forståelse af positionssystemet. Her giver vi dig et par indspark og idéer til, hvordan du og dit barn kan få en god og lærerig oplevelse med aktiviteten. Og indsigt i hvad der gemmer sig bag legens umiddelbare ydre.

Hovedregning – en matematisk grundsten

Hinkehop er en god aktiv leg, der sætter mange af de vigtigste matematiske færdigheder i fokus. Dit barn får på en sjov måde øvet sig i talrækken og samtidig trænet overblikket over en mængde tal, som ikke er ordnede. Barnet kan anvende de færdigheder, som han eller hun har berørt i lege, der handler om talrækker, tabeller og addition. Har dit barn tidligere løst opgaver med prik til prik, vil det hjælpe ham eller hende nu, hvor der er brug for at danne sig overblik over tallene på jorden.

Leg jer til god motorik

Ved at hinke får dit barn samtidig trænet sin motorik og koordination i legen. Der er en særlig udfordring med koordinationen, når der bliver sat tid på øvelsen. Tid kan også have en tendens til skærpe børns opmærksomhed og på denne måde give større udbytte af aktiviteten. Husk i øvrigt, at hinkehop er en gylden mulighed for, at dit barn kan lære matematik, selvom det normalt ikke interesserer sig for tal. Tabeller kan trænes og plusstykker kan blive sjove og udfordrende.

DOWNLOAD PDF-FILEN HER

LEG MED AT HINKE

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *