Tema Leg med tal

Leg med køkkenrullebowling

Køkkenruller
Af Gæsteskribent

Leg med køkkenrullebowling

Leg med køkkenruller kan sagtens bruges til at træne matematik. Klik dig ind på pdf’en herunder, som guider dig til sjov leg og læring med dit barn.

Denne aktivitet er en leg, som særligt er en øvelse i optælling af mængder. Aktiviteten træner de mindre børns evner i koble antal og mængde. For de større børn er der mulighed for at træne deres strategier til at lægge tal sammen(plus). Her giver vi dig et par indspark og idéer til, hvordan du og dit barn kan få en god og lærerig oplevelse med aktiviteten og indsigt i, hvad der gemmer sig bag legens umiddelbare ydre.

Leg matematik gennem leg

Godt styr på talrækken vil hjælpe barnet hele dets skolegang. Køkkenrullebowling er en god aktiv leg, der sætter mange af de vigtigste matematiske færdigheder i fokus. Dit barn får på en sjov måde trænet at lægge tal sammen.

Elementet af konkurrence i spillet giver børnene mange gentagelser af optælling. Med netop optælling og strategier til plus er gentagelser og træning et rigtig vigtigt element. Jo mere det bliver trænet, jo skarpere bliver dit barn indenfor netop dette matematiske område. Samtidig vil det give dit barn gode forudsætninger for at løse en vifte af forskellige matematiske problemer fremover.


Optælling kan trænes på mange måder

Aktiviteter er en gylden mulighed for, at dit barn kan lære matematik, selvom det normalt ikke interesserer sig for tal. Optælling kan trænes på mange måder og i mange sammenhænge, så sørg for at finde netop dit barns interesse og brug den til barnets indlæring. Børn, der er glade for bolde og sport, har muligvis nemmere ved at finde interesse for køkkenrullebowling.


DOWNLOAD PDF-FILEN HER

KØKKENRULLEBOWLING

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *