Tema Leg med tal

Leg med tal og bold

Leg med tal og bold
Af Gæsteskribent

Leg med tal og bold

At spille med bold er sjovt for alle aldre. Men hvis dit barn er i skolealderen, kan I lige så godt lære talrækken, mens I leger. Klik dig ind på pdf’en herunder, som guider dig til sjov leg og læring med dit barn.

Denne aktivitet er en leg, som særligt er en øvelse i talrækken. Aktiviteten træner dit barns evner i talrækken og for de større børn deres evne til at huske tabellerne. Her giver vi dig et par indspark og idéer til, hvordan du og dit barn kan få en god og lærerig oplevelse sammen. Og indsigt i hvad der gemmer sig bag legens umiddelbare ydre.

Sæt rytme på

Talbold er en god aktiv leg, der sætter mange af de vigtigste matematiske færdigheder i fokus. Dit barn får på en sjov måde trænet talrækken, som vil være en hjælp gennem hele skolegangen. Dit barn får samtidig trænet sin motorik, koordination og rytme i denne aktivitet. Mange studier har vist, at børn har nemmere vil at huske tabeller og talrækker, hvis de bliver præsenteret som remser eller i en bestemt rytme. Prøv derfor også at afpasse den tid, som du selv holder bolden og kaster den videre til barnet, så I finder en fælles rytme.

Spil bold og lær matematik

Aktiviteter er en gylden mulighed for, at dit barn kan lære matematik, selvom det måske normalt ikke interesserer sig for tal. Tabeller og talrækker kan trænes på mange måder og i mange sammenhænge, så sørg for at finde netop dit barns interesse og brug den til barnets indlæring. Børn, der er glade for bolde og sport, har muligvis nemmere ved at finde interesse i netop denne aktivitet.


DOWNLOAD PDF-FILEN HER

TALBOLD

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *