Tema Leg med tal

Skattejagt med matematik

Dreng leger
Af Gæsteskribent

Skattejagt med matematik

Børn elsker at gå på skattejagt. Det er en leg, hvor I sagtens kan blive bedre til matematik samtidig. Klik på pdf’en, som guider dig til sjov leg og læring med dit barn.

Denne uges aktivitet er en skattejagt, hvor dit barn skal finde poster, som du har gemt i jeres hjem, have eller nærområde. Her giver vi dig et par indspark og idéer til, hvordan du kan få succes med aktiviteten – men også indsigt i, hvad der gemmer sig bag posternes umiddelbare ydre.

Leg med dit barn

Posterne til alle fire aldersgrupper, som du finder i pdf’en herunder, indeholder 8 forskellige poster. De afspejler forskellige logisk-matematiske problemstillinger, hvor idéen er, at dit barn i høj grad kan afkode opgaven visuelt. Halvdelen af opgaverne er tekstopgaver. Vi opfordrer dig til, at du som forælder går rundt sammen med dit barn, lader barnet finde posterne og hjælper det med at læse opgaverne højt.

Skattejagten skal være sjov

Derudover kan du selv frasortere poster, så skattejagten kun består af f.eks. 5 poster. Det kunne være, hvis dit barn har svært ved en bestemt opgavetype.
For I skal have det sjovt med matematiklegen! Hellere lidt for lette spørgsmål end for svære. Du kan naturligvis også blande posterne fra forskellige aldersgrupper. Det kunne være, hvis dit barn specielt godt kan lide en type opgave – eller bare gerne vil lege videre. Har I legekammerater på besøg, kan aktiviteten sagtens gennemføres med flere børn på en gang. De kan følges rundt og være på hold sammen. Du kan fortælle en lille historie som indgang til skattejagten, f.eks. ”Far mødte her til morgen en sørøver ude på vejen. Han fortalte, at han havde gemt en skat i vores have/lejlighed”.


DOWNLOAD PDF-FILEN HER

SKATTEJAGT MED MATEMATIKFESSOR

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *