Tema Leg med tal

Vitaminrige smoothies

Smoothie
Af Gæsteskribent

Vitaminrige smoothies

Der er masser af matematik i at lave mad sammen: Følge en opskrift, tælle og veje ingredienser og tale om kolde og varme temperaturer. I dag er der sunde smoothies på menuen. Sæt i gang! 

Antal

8 personer

Arbejdstid

15 min.

Sværhedsgrad

Medium


Ingredienser

1 pose frosne bær (400-500 g)
1 liter A38 eller ymer
3 bananer
3 æbler
3 spsk. sukker

Sådan gør du

Kog bærrene op med ca. 3 spsk sukker. Når de er kogt sammen (min. 75 grader), hældes bærmassen i et stort fladt fad og sættes i køleskabet i min. 3 timer, indtil det er koldt.

Udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Skræl bananerne, og skær dem i mindre stykker. Blend
bananerne, og tilsæt æblerne. Tilsæt så lidt A38 eller ymer, så blenderen kan røre det rundt. Tilsæt de kolde bær, og blend til en ensartet masse. Til sidst tilsætter du resten af A38/ymeren, smager til med sukker og fordeler blandingen i 8 glas.

Sæt festlige sugerør i.

Tip

Får du lyst til at invitere dine venner med børn og hunde til brunch og gåtur i det grønne, kan du koge bærrene op aftenen før. Så er de kolde og lige til at blende sammen med resten næste morgen, og du har lynhurtigt kolde smoothies at sætte på brunchbordet.
Man tilføjer mælkeprodukter i smoothies for at lindre det frugtsukkerangreb, som tænderne bliver udsat for af koncentreret frugt i så store mængder. Med andre ord er et mælkeprodukt i din smoothie med til at beskytte dine tænder.


MatemaTips

Tal med dit barn om, hvad det gør ved bærrene, at de bliver udsat for varme. I kan sammenligne det med vand, som kan fryses til is eller sne, når det bliver koldt, eller varmes op til kogepunktet, når det bliver varmt. Lad derudover gerne dit barn tælle glas op, så alle får en smoothie.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *