Tema Leg med tal

Leg med terninger

Leg med terninger
Af Gæsteskribent

Leg med terninger

Det klassiske spil yatzy kan være en uoverskuelig leg for børn. Men terninger er formidable til at lære matematik. I pdf’en finder du en børnevenlig version og guide til et par lærerige stunder med dit barn.

Denne uges aktivitet er et spil med terninger, hvor dit barn skal tælle ”øjne” og implicit arbejde med begrebet ”sum”. Her giver vi dig et par indspark og idéer til, hvordan du og dit barn kan få en god og lærerig oplevelse sammen.

Slå, tæl og lær!

“Slå ens med terninger” er et spil med udfordringer for både børn og voksne. Hvis man tænker over eller beregner sandsynligheden for at få præcis de terninger man mangler, vil man hurtigt finde ud af, at der er en lille chance for, at få det man ønsker. Men muligheden er der, hvilket ofte udløser stor glæde, når man så endelig slår det ønskede.

Træn mængder og optælling

Legen træner dit barn i at kunne danne sig et overblik over en lille mængde af elementer, med fokus på ens elementer. Samtidig får dit barn øvet sig i optælling og det at kunne lægge tal sammen, som er noget af det, man arbejder meget med i de første skoleår.
Børn som voksne er på lige fod i ”Slå ens med terninger”, da tilfældighed er en stor del af spillet. Det er derfor muligt for den yngste spiller at vinde over de ældre, og det kan børn godt lide. Husk at det skal være sjovt at spille, så hvis dit barn oplever for store udfordringer med at tælle, så justér hurtigt på rammerne. Tæl f.eks. alle terningerne i fællesskab, eller aftal, at I deler opgaven op mellem jer. Terninger bruges til mange forskellige spil, lad dit barn selv tælle øjne hver gang, at I spiller med dem. Det er god matematiktræning. Når dit barn er fortrolig spillet, kan I overveje at købe terninger med tal på.


DOWNLOAD PDF-FILEN HER

SLÅ ENS MED TERNINGER

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *